Mar 31, 2010

Lempikorut - Mustat





Ei kaikki ole niin vakavaa. Niin kuin se, millä sitä itseään koristelee.

Or in other words: Life's too serious! Some of my favourite black trinkets right now. First & third diy, one in the middle by small brand Merry-Go-Round.

Mitä Puin Tänään - Tenttiin

Olisin pikkutyttönä halunnut isona romaninaiseksi. Nykyisin haluaisin tutkia, miten traditio yhdistyy muotiin. Oma samettihameeni on kuin miniversio romaninaisten heimovaatteesta. Yliopistolta kävin pankissa Hakaniemessä. Konttoriin asteli neljän nuoren romaninaisen ryhmä. Ihania mustia samettihameita! Kaikilla oli kapeankapeat vyötäröt, kuvankauniit kasvot ja pitkät kiharat.

Heppakorun heitin tuomaan kokomustaan asuun (mukaanlukien silmänaluset) väriä. Muuhun ei uskallus riittänyt - tenttipäivä on turvavaatepäivä.

Or in other words: Looking like midget. Where's my back, how did my head get so big? Staying up late studying & worrying. All black, including the bags under the eyes. Saw some pretty amazing long black velvet skirts at the bank. Mine is a mini.


Mitä Luin Tänään





Alkuperäiset kuvat Juho Huttunen, artikkeli Liisa Jokinen, Trendi 04/01.


Paitsi tenttikirjoille, uhrasin tänään aikaa muotilehdelle.

Muotijutuista olen ollut montaa mieltä, mutta olen tykännyt Trendin sisustusjutuista. Liisa Jokisen sarjassa Jää kotiin esitellään - vähän niin kuin toimittajan muissakin sarjoissa - koteja, jotka voisivat olla persoonallisen toimittajan omia kavereita. Ehkä ovatkin. Niissä on poikkeuksetta enemmän asennetta ja kodin tuntua. Tämän kuun kitsch-koti puutalossa Käpylässä oli jotain, joka oli kuin suoraan omistettu parhaalle ystävälleni, mutta jota seurustelukumppanini ei voisi kestää. Minä seilaan siinä välissä, samassa veneessä rönsyilevän kitschin ja valkoisen minimalismin kanssa.

Or in other words: Finnish Trendi magazine's interior pieces by Liisa Jokinen look like the homes might be writer's own friends. I like! This kitsch home in a wooden house my best friend would love, too, & my partner hate. Me, I'm in-between!


Mar 30, 2010

Eh Bien, Pourquoi N'ont-ils Pas Gâteau?






Minulla ei ole koskaan ollut vaikeuksia syödä leivoksia. Sen sijaan oikean ruoan suhteen olen aina ollut valikoiva. Vaikka nykyisin syönkin melkein mitä vain, kunhan se on hyvää, menen välillä vieläkin vanhalle linjalle. Silloin eletään viikko pelkällä paahtoleivällä. Tänään oli uh-huh kyllä pakko vähän yrittää - söin toissapäiväisiä tähteitä eli dippimaustettuja lettuja salaatissa. Uh. Ei minua mikään vaivaa. Ei vain tunnu siltä, että söisi pahaa kaurapuuroa vaan siksi että on pakko. Kukaan ei ole onneksi enää istuta pöydässä kunnes lautanen on tyhjä (fy fan & helvete!). Kyllä me ollaan juteltu tästä(kin) psykiatri-tädin sohvalla. Mun karkkiaddiktiosta ei kyllä valitettavasti.

Or in other words: I have no problems with cake! But other times I'm picky. The toast & marmelade diet is an old habit, and why sure, when nobody's forcing me to eat bad things anymore. Nowdays I'll eat anything, though, as long as it's anything good.
Today made an effort - pancakes in dip sauce & salad, leftovers, that is, bah! We've had our discussions, my shrink & me. Candy addiction she hasn't cured, yet; pity.

Blogblogblog


Onneksi ajatuskuplia ei ole. Jos olisi, minulla lukisi vain "blogblogblog". Olen aika intona tästä. Keskittyminen, esim. huomisen tenttiin lukemiseen, on nyt todella vaikeaa. Kaikille tapaamilleni ihmisille olen vaan hihkunut, että iik, blogiblogiblogi.

Or in other words: Blogblogblog, eek, an exam tomorrow, can't be helped, eek, blogblog, blog!


Tervetuloa Nukketaloon





Korutelineet Urban Outfittersin Online Shopissa ovat enemmän sisustuselementtejä kuin käyttöesineitä! Hienoja! Deko-lehdessäkin vilahtaneet nukkekotituolit ovat palanneet varastoon.

Or in other words: Jewelry stands at Urban Outfitters are more than practical items, they're art! The dollhouse jewelry stand is back in stock, too!


Piirustuslipasto



Tämä hieno lipasto pelastettiin pojan työpaikalta. Se on jättikokoa, mutta onneksi Vartiokylän talossa on tilaa. Mietimme vieläkin, mihin se sopisi parhaiten, mutta tunnen, että se on ehkä alakerran työhuoneessa tässä löytänyt oikean paikkansa. Työhuoneen ikkunan alla se palvelee säilyttäen molempien portfolio- ja luonnosmateriaaleja, valokuvia, kaavoja ynnä muuta luovaa pikkutavaraa, joita kahden askartelijan taloudessa on. Sen hienon, patinoituneen kannen päälle haluan koota lampun (vaan ei tämän lampun) lisäksi muita kauniita esineitä, kasvin ja kenties valokuvan tai kaksi.


ABC



Ostimme Olunda-sisustustaulun Ikeasta viime ostosmatkalla. Se oli mahtava, sopi Vartiokylän taloon täydellisesti eikä maksanut miljoonia. Tykkäsimme siitä molemmat.

Työskentelen osa-aikaisesti muodin parissa, ja osaisin unissanikin sanoa, mikä on tulevan sesongin väri, leikkaus tai kangas. Sisustaminen on sen sijaan harrastus. Kysyttäessä mikä on tulevan kesän muotia sisustuksissa vastaukseni on öö-öö-öö ja kiemurtelua. Hassua, että olen silti ollut huomaavinani joitakin trendejä. Kuten kaikkialla pomppivat kirjaimet ja typografiat, uusvanhat peuranpäät ja joka kevät toistuvat tulppaanit. Vaikka syleilenkin muotia ja trendejä, olen sisustuksissa niissä vähän varovainen. Tiedostan, että tämän kerran olen tehnyt trendille ison kumarruksen (ellei niiauksen, ellei pyllistyksen).

Or in other words: We bought the Olunda-picture from Ikea. It was neat, it fitted the house in Vartiokylä & it was cheap! I'm used to fashion with clothing, but no so with interiors. Other one is (part-time) job & other one a hobby. It's funny to notice things, though, are in fashion also on interiors. Like typography, deer heads & tulips every spring. This is a little bow to those trends!

Mar 29, 2010

Harley-quins



Norjalaisen Darling Clementinen printti oli rakkautta ensi silmäyksellä. Harlekiinit ja italialaiset commedia dell 'arte -hahmot ovat olleet aina 80-luvulta lähtien lähellä sydäntä. Väijyn harlekiiniruutuja kankaissa ja haaveilen suuren myllynkivikauluksen tekemisestä. Pelikorttiteemaa jatkan koruissa ja Kooky Gemsin nopat roikkuvat sekä minulla (korvakorut) että pojalla (kalvosimet).

Darling Clementinella on Etsy-kauppakin!

Or on other words: I love harlequins & commedia dell' arte. Print by Norwegian Darling Clementine is pure love! They keep an Etsy Shop too! Found via From Scandinavia With Love.

Souvenir





Toin matkamuistona rannekorun uutena vuotena tekemältäni rantalomalta. Ajattelin, miten kauniisti se sopii kevyiden mekkojen, ruskettuneen ihon ja aurinkoisen asvaltin pariksi. Olen pantannut korua koko alkuvuoden. Se ei sovikaan paksujen neuletakkien, villakankaan ja maihareiden kanssa käytettäväksi. Vaaleanpunaisista simpukankuorista tehty koru on yhtä aikaa kitsch, herkkä ja kärjistään vähän perverssi. Ja rakastan sen sävyjä.

Or in other words: I love my souvenir from out trip to Canary Islands made on New Year's. I've been waiting to wear it in the summer. It's beautiful, yet kitsch & a little perverse.

Eek - I Started Something I Couldn't Finish!

Iik, tein blogin! Olen ajatellut tätä varmasti sata vuotta, tai ainakin vuodesta 2003, mikä on käytännössä sama asia. Asioita, jotka estivät minua: itsekunnioitus - kiire opiskeluissa / töissä - epävarmuus, siitä olenko Oikea Ihminen tekemään tätä - uusien medioiden pelko. Tänään muistelin parhaita asioita aikuistumisessa; se, että saa itse määritellä kuka on ja mitä haluaa tehdä. Minä haluan kirjoittaa asioita ylös - ylös päiväkirjaan, keskustelupalstaan, blogiin, paperille, pojalle, parhaalle kaverille, opettajalle, pomolle, muistilapulle. (Lista asioista, joihin en kaikesta huolimatta kirjoita: tapetille, yleisönosastolle, yliopiston vessan oviin, Helsingin Sanomien keskustelupalstalle.) En vaan voi mitään: pakko kirjoittaa.

Haluan olla hyvä bloginpitäjä!

Or on other words: Eek, I created a blog! I've been thinking this a hundred years, or at least seven, which in my time seems enough. Things preventing me: self reflection, lack of time, insecurities. Today I thought the best thing about growing up - the right to be whoever. I want to write on things - on things on my diary, on web forums, on a blog, on a paper, on to a boy, on to a girlfriend, on to a teacher, on to the office, on the back of an envelope. ( Stuff I however don't wanna write to: on the wall, on a newspaper, on a toilet, on a message board of Helsingin Sanomat. ) Must write!

I want to be a good blogger!

27



Ostin itselleni pinkit tennarit syntymäpäivälahjaksi! Syntymäpäivinä a) kuuluu, b) saa olla vaaleanpunaista.

Or on other words: I got myself a pair of pink Converse for a birthday present!

Grey Today - Sunshine Ahead!


What a grey Monday! Easter is not a week ahead though, and someone informed me that fine weather & warmth are coming on for Easter break! I don't watch television and even when I try I fall asleep during the weather procastination, so it's good that there is people who know these things so I am not completely ignorant & in the cloud.

My green thumb is up! The few sunny days we had tripled the size of my kitchen pot plant (no clue on Latin name). Bad news is that Susanna's fern died, though. What a pity & sorrow. I am truly ashamed. I tried, I really did. But ferns are not my thing. Hope she can forgive me & never let anyone have their precious plants in my lopsy care. I promise to give her a new one, less hard to keep alive, even though nothing can really amount to that particular fern.