Jul 19, 2010

Elvin


Saksantuliainen.

Tätä meillä kuunnellaan kotona. Elvin on saksalainen artisti 1980-luvulta, eikä siis tiukasti ottaen italoa vaan eurodiscoa. Vinyyli on silti yksi poikkikseni levykokoelman uusimmista helmista. Minusta kansi oli vain liian herkullinen välttyäkseen pokkariltani.    


Or in other words: This is what plays at our home. Elvin is a German artist from the 1980's. Though Eurodisco and stirctly not Italo disco, my bf loves & collects this stuff, too. Old Elvin was too delicious to avoid a snap with my pocket camera.

I Would Like To Thank Academy... And Emma & Trendey

Palattuani kotiin olen selaillut blogeja, jotka jäivät vähälle huomiolle loman aikana. Parasta blogeissa on inspiroituminen, etenkin ongelmanratkaisuun, josta salaa aina välillä huolehtii. En varmasti koskaan väsy etsimään esimerkkejä pienten tilojen sisustamiseen. Yksiö on minusta oikea haaste. Kaksikymmentä neliötä on k-a-k-s-i-k-y-m-m-e-n-t-ä  n-e-l-i-ö-t-ä. Yksiöissä sänky on aina esillä, ja viktoriaani minussa pitää sitä häiritsevän intiiminä. Säilytystiloja on aina vähän. En tiedä, onnistuuko 20 neliötä ikinä näyttämään kauniilta, mutta Emmas Designblogin ja Trendeyn ansiosta inspiroiduin näkemään uudella tavalla jo omistamani huonekalut ja keksimään ratkaisuja ongelmiini.




Erityisesti se, miten voisin sovittaa vanhan, roskalavalta pelastamani sohvan ja nojatuolit pieneen kerrostaloyksiöön - jos joskus sellaiseen palaan - ja olla raikas ja moderni samaan aikaan tuntuu vaikealta. Ihana Elsa Billgren on yhdistänyt vähän samanlaisen sohvan kuin omani Ikean Stockholm -lamppuun. 



Or in other words: I love the interiors in these pictures, found via Emmas Designblogg & Trendey. They show me again the things I have and love: old, trifted pieces mixed with new and fresh white modern/postmodern. Been thinking lace curtains all spring & summer. They also convey a messege to me: one room for day & night could be a fairytale of practicality, like Elsa Billgren's lovely apartment.

Jul 15, 2010

Being Boring


Olen usein tylsä. Berliinissä olen ollut tylsä monta kertaa - Daniel Libeskindin Jüdisches Museum sopi minulle hyvin. Saksassa saksalaista ekspressionismia, dönereitä ja sadannen kerran italialaista.

Or in other words: We were often boring. Stuff that white people do kind of boring - Libeskind's Jewish Museum, German expressionism, döner kebab & an Italian restaurant for the hundreth of time. 

Jul 12, 2010

Kopenhagenerstrasse 78

Berliini on inspiroinut minutkin johonkin uuteen. En muista milloin viimeksi edes omistin shortsit, tällä viikolla olen käyttänyt heti maanantaina hankkimiani pussittavia pikeeshortseja useampaankin kertaan. 

Lempiyhdistelmäni oli silkkipuseron ja punotun mustan nahkavyön kanssa - pusero valmistui juuri ennen lähtöä ja vyö löytyi poikkiksen vanhoista. 


Or in other words: I own & use my new baggy shorts since this week. The city has probably gone to my head. That, or the heat. 









Jul 6, 2010

Bare

Berliinissä on noin 30 astetta lämmintä. Legginssit ovat out of the question. Säärten paljastamiselle ei ole vaihtoehtoja. Tulimme illalla lentokentältä ja olin trikoomekossa, legginsseissä ja tennareissa. Ahdistuin jopa sukista. Täällä shortsihaalarit, joille Helsingissä hymähdellään, ovat käytännöllisin vaihtoehto. Kaikilla on täällä shortsit. Nyt jopa minullakin, kun kävin hakemassa ahdistukseeni yhdet AA:n myymälästä. Haussa vielä siistimmät taskulliset - taskut vaatteessa ovat aina lohdullinen vaihtoehto.

Yllättäen puolialastomaan peilikuvaansa törmääminen on yhä shokki, mutta ehkä alan pikku hiljaa totutella siihen, että minulla on myös olkapäät, kaula, pohkeet ja reidet. Toki ne ovat kuolemankalpeat ja aivan liian lihalliset, mutta kulkeminen burkhassa olisi täällä vain liikaa kärsimystä. Yritän ajatella, että minulla on demokraattinen oikeus paljastaa ihoa siinä missä muillakin ikäisilläni tytöillä. Kauneudella ja sillä mikä on sopivaa on aivan liikaa muutenkin valtaa elämässäni.  


Or in other words: Temperature is +30 C in Berlin. Leggins are out of the question. There is no comfortable option for bare legs, so I shaved mine and only occasionally shriek at my outlook on mirror. I feel neither neat nor fresh, but I'm going to have to manage. I even bought shorts today, my oh my.

Jul 4, 2010

Berlin Stil


Optimi rennon ja harkitun välillä? Matkalaukkuun: rento, mutta yksinkertaisen tyylikäs kesäpukeutuminen. Olen ottanut inspiraatiota Stil In Berlinistä, mutta kuinka ironista, että eniten ilahduttaa Timo

Or in other words: This is only hours away! Casual, but classy in Berlin.Timo, can I borrow your pants?

Jul 3, 2010

Mitä Ostin Tänään

Ostin eilen... 



Berliinin kartan!

Olemme kaksi viikkoa poikkiksen kanssa Berliinissä. Matka oli joululahja. Olin kaupungissa viimeksi puolitoista vuotta sitten parhaan ystäväni kanssa. Luuhasimme museoissa, kaupoissa ja klubeilla, nyt voi mennä lisäksi puistoihin istumaan, laittaa ruokaa asuntomme pienessä keittiössä kahdestaan ja käydä junalla jossain lähiympäristössä. Neue Nationalgalerie oli viimeksi harmillisesti kiinni, saimme ihastella vain julkisivua. samoin Hamburger Bahnhof. Nyt on pakko päästä.

Berliinistä aion hankkia: tennarit, mahdollisesti valkoiset Converse Airit - silkkitopin - mustat ukkohousut tai chinot. 

Todennäköisesti päädyn ostamaan jotain näistä (tai kaikki): musta bleiseri - valkoinen paitamekko - jotain kirkkaankeltaista. 


Or in other words: Look what I got! 2 weeks in Berlin, leaving off to-morrow.

Gult



Kiva riepuhame löytyi kaupasta toissapäivänä. Sen kangas on ihan kuin kuin 70-luvun viskoosit, silloin kun sitä kutsuttiin vielä raioniksi. Siitä tulee mieleen lapsuuteni kesät mökillä, äidin mökkivaatteet ja lattiarätit! Hame on ihanan pehmeä ja hulmuaa ja rypistyy ajatustakin nopeammin.

Keltainen on vaatteissa minulle outo väri. Mutta mustan rusetin ja mustan puseron ja mustan puuvillajakun kanssa se näytti ihan fiksulta (niin kauan kun alushameeni ei näy). Tyttöystävieni top viitoseen kuuluva J. kommentoi, että keltainen sopii, kun iho on niin vaalea - tai silmät niin tummat kuin K:lla. En osaa olla töissä paljain säärin, oli pakko olla mustat legginssit. 

Tämä hame lähtee Berliiniin. Siellä lämpötila hipoo kuulemma +30 astetta. Voi olla, että kesälomalla saattaa luopua niistä sukkahousuista.




Or in other words: I bought this yellow flowery skirt day before yesterday. The soft viscose wrinkles easily & reminds me of the childhood summers and my mum's old clothes when viscose was still called raion in here. The skirt is a rag, a lump and definately going to Berlin with me.
 

Colour is a bit odd, but I put it together with all black and it's fun with brogues, a bow and small cotton jacket with little puffy sleeves.

Jul 2, 2010

Nukkumista Kirjastossa II / Sleep At Library II


Ooh, tämä kuvan makuuhuone vie jalat altani! Miten h i e n o kirjahylly, ihan ylös asti! Ylös asti ulottuvat, isot ikkunat ja lautalattiat ovat paras mahdollinen seura isolle kirjakokoelmalle.  

Or in other words: What a stunner bookshelf! All the way up, filled with books, just the way I like it! And the wood plank floor with huge windows are the best companions.