Mar 29, 2010

Eek - I Started Something I Couldn't Finish!

Iik, tein blogin! Olen ajatellut tätä varmasti sata vuotta, tai ainakin vuodesta 2003, mikä on käytännössä sama asia. Asioita, jotka estivät minua: itsekunnioitus - kiire opiskeluissa / töissä - epävarmuus, siitä olenko Oikea Ihminen tekemään tätä - uusien medioiden pelko. Tänään muistelin parhaita asioita aikuistumisessa; se, että saa itse määritellä kuka on ja mitä haluaa tehdä. Minä haluan kirjoittaa asioita ylös - ylös päiväkirjaan, keskustelupalstaan, blogiin, paperille, pojalle, parhaalle kaverille, opettajalle, pomolle, muistilapulle. (Lista asioista, joihin en kaikesta huolimatta kirjoita: tapetille, yleisönosastolle, yliopiston vessan oviin, Helsingin Sanomien keskustelupalstalle.) En vaan voi mitään: pakko kirjoittaa.

Haluan olla hyvä bloginpitäjä!

Or on other words: Eek, I created a blog! I've been thinking this a hundred years, or at least seven, which in my time seems enough. Things preventing me: self reflection, lack of time, insecurities. Today I thought the best thing about growing up - the right to be whoever. I want to write on things - on things on my diary, on web forums, on a blog, on a paper, on to a boy, on to a girlfriend, on to a teacher, on to the office, on the back of an envelope. ( Stuff I however don't wanna write to: on the wall, on a newspaper, on a toilet, on a message board of Helsingin Sanomat. ) Must write!

I want to be a good blogger!

3 comments:

 1. Minä ihailen suuresti ihmisiä, jotka tekevät muistiinpanoja ja pieniä huomautuksia sinne tänne. Itselleni se on aivan vieras tapa. Ja hyvät ajatukset saattavat karata. Sellainen harmittaa. Se oli yksi syy, miksi perustin aikanaan blogin. Minulle mielekkäämpää on tehdä kuvia, ja siihen sivuun saatan osata jotain kirjoittaakin. Mulle blogi on ensisijaisesti harjoittelua varten.

  Rakastuin oitis blogiisi! Rakastuin sen nimeen. Ja minä ihastelen tapaasi laitella sanoja. Hyvä, jee, sinä!

  ReplyDelete
 2. Kiitos kannustuksesta, se merkitsee minulle paljon! Etenkin, kun se tulee sinulta. Arvostan makuasi ja hienoja valokuviasi niin, puhumattakaan siitä, että sinulla paitsi älykkäitä ajatuksia, myös viisaita & kypsiä. Oot mun bloggaus-esikuva (sinä & Fröken Ö).

  Minulla on päin vastoin: kirjoittaminen on helppoa, mutta kuvissa kompastelen. Haluan kuitenkin tehdä niitäkin. Olen huomannut, että vaan tekemällä sitä voi oppia: ilokseni huomaan, että otan pikkuisen parempia räpsyjä kuin vaikka kolme-viisi vuotta sitten. Kuvien katsominen on yksi osa tekemistä, joten tänne niitä tippuu. Suren jo etukäteen, etteivät ne ole niin hienoja kuin ---.

  Kirjoittamisessa on muuten yksi vaikea kohta mulla: otan vaikutteita niin helkkaristi. Pakko vähän kirota, koska on niin sairaan vaikeaa olla ottamatta pontta toisen tyylistä, etenkin, jos se on voimakas. Kuitenkin haluan kuulostaa omalta itseltäni; se vieras vaikutus pitää yrittää jotenkin ravistaa irti aina uudestaan ja uudestaan.

  ReplyDelete
 3. Blogin nimi on laina Camera Obscuralta + kunnianosoitus ihailemaltani ihmiselle, eräälle tytölle, joka on saavuttanut paljon menettämättä herkkyyttään. Olin niin iloinen, että se oli vielä vapaana Blogspotissa. Osoite taas on vapaata assosiaatiota.

  ReplyDelete