May 17, 2010

Älyttömän Mielenkiintoista / Really Interesting


- Onneksi minulla on huomenna tentti, ei tarvitse mennä ulos. Alkukesän auringonpaiste ja helle aiheuttavat minulle joka vuosi kauheamman moraalisen syyllisyydentunteen kuin seitsemän tuopin juominen Helsingin keskustassa ja tanssiminen ja riisuuntuminen samaan aikaan verhot auki, tai se, että lupauksistani huolimatta käytän kuitenkin luottokorttiani, shoppaan halpavaateketjuissa niin etten jaksa kantaa muovikasseja kotiin asti tai nukun vahingossa iltakuuteen vapaapäivänä. Se, että kärsin tuskallisesti koivu- ja heinäallergiasta, lohduttaa edes vähän. En voi mennä ulos, olenhan allerginen. Joskus heikkona hetkenä turvaudun identiteetinrakennuspalikkaan numeroon 666. On parempi olla kalpea ja mielenkiintoinen kuin terve ja iloinen.

- Tentti oli silti, vaikka yläkerrassa oli älyttömän mielenkiintoinen työ. Luin jostain, että alle kolmikymppisten opiskelijatyttöjen mielestä kaikki on älyttömän mielenkiintoista - ja totta se on! Hiomakoneiden toiminta, hiekkapaperin ääni, kitti onkin aine eikä vain värin nimi! Todellisuus on mielenkiintoista. Kaikkein kaunein vaihe oli kun lattiat oli yläkerran romuhuoneessa hiottu, mutta työntekijä mennyt koneelle katsomaan jaksoa 24:sta. Tai se, kun maalia oli seinissä ja katossa ja lopulta myös maalarin nenän pielessä ja saattoi nähdä hihattomassa maalausvaatteessa ojentajalihaksen (vai oliko se koukistaja) muodon. Sen saattoi arvata - maalin ollessa seinässä ihmetteli valitsiko sitä sävyä ihan oikeasti yli puoli sekuntia. Se oli valkoinen, enkä enää edes muista mikä sievä nimi olikaan. 

- En malta odottaa, että tentti on ohi ja pääsemme hiomaan portaita. Portailla istuminen oli jo lapsena minusta hauskinta ikinä. Voin sitä paitsi kuvitella kiiltävän valkeana hohtavat puiset rappuset. Kittiä meni jo portaiden koloihin ja yöllä saattoi seurata valkoisia laikkuja pimeässä kuin fosforinhohtoisia tassunjälkiä. Haaveilin taas siitä koirasta, jotta olisin saanut kastaa pieniä tassuja maaliin ja tehdä kortteja tai seinätaidetta. 

- Ostamassani Sköna Hemissa olevat puunväriset portaatkaan eivät saa minua luopumaan valkeasta haaveestani. Ei edes, vaikka Emmas Designblogissa oli koukuttava kuvasarja vuosisadan vaihteen (sen, joka oli belle epoque eikä turhaan) kerrostaloasunnosta, jonka leveät lattialankut olivat vaaleaa mäntyä ja yhdessä mustavalkoisen sisustuksen kanssa niin boheemin chic, että melkein kuulee niiden siteeraavan ironisesti Rimbaudia. Olen saanut valkeaa maalia ihoni alle, eikä se lähde pois. 

( Onneksi maali on muuten vesiliukoista. )


Or in other words: I have an exam tomorrow and I do not have to get out of the house, figure out what to wear even though I have spent better part of salaries in summer gear the whole spring or change my diet for real food. 

- At bf's house the painting job made a breakthrough at the weekend without me. I was dying to get into the sandpaper stuff and white paint. I was sitting with the exam books, peeking upstairs every so often. You'd have no idea how must dust sanding wood floor makes until you've seen little toeprints on everywhere the worker stepped on breaks. 

- We're doing the spare bedroom whole white, floor, walls, ceiling & giving the staircase a whitening too. We've discussed painting the staircase dark wooden paneling walls, too, but decided to let them stay original 50's style dark pine. The rail however doesn't look original and will come off & white. I'd like to paint the floors on upstairs small hall & the master bedroom, but we'll see about that. The sanding stuff's a bit of a pain, he says! I imagine the whole second floor uniform & white like wise grandma's attic / Swedish cottage or something similar.  

- Bigger half the walls are painted on the upstairs room, now, while the floor waiting. Maybe at the end of the week I'll get sanding too, the stairs and painting them as well. I can't wait. 

- The white paint makes every difference. Though Emmas Designblog & the new Sköna Hem show off with plain wooden planks on floors & stairs. Pretty, but not for us (right now)!  

No comments:

Post a Comment