May 25, 2010

Helsinki School.


Kuvat Nelli Palomäen ja Mikko Sinervon teoksista.


Taidemuseo Meilahden vasta päättynyt Helsinki Schoolin näyttely oli pakko käydä katsomassa. Pakko, monessakin mielessä. Susanna Majuri on yht'äkkiä valokuvan supertähtiä. Nelli Palomäki tekee perinteisiä hopeagelatiinivedoksia (ihanaa). Milja Laurilan muistia sivuava sarja ja Anni Leppälän vaatteilla koreilevat tytöt jäivät puhumaan päähäni. Noomi Ljungdell oli yhdistänyt semiotiikkaa, valokuvaa ja typografiaa ja lopulta poistanut yhtälöstä yhden!


Ja tämä yksi, jonka aihe oli yksinkertaisesti valon aistiminen. Sekä se toinen (Joonas Ahlava), joka tutki taiteessaan aivosolujen yhdistäviä kytkentöjä. 

Or in other words: Presenting photography & video art now, the exhibition of Helsinki School at Meilahti was a must on more than one way. Sneeking up to take a couple of snapshots from the works of Nelli Palomäki & Mikko Sinervo spelled g-u-i-l-t-y.

2 comments:

  1. näyttely oli melkoisen hengästyttävä kokonaisuus... ihana, kaunis ja –koska mulla oli hyvä tuuri ja museo oli kiertoni aikana melkein tyhjä – myös jotenkin sakraali.

    ReplyDelete
  2. Oli jotenkin virkistävää nähdä vaihteeksi jotain näin tuoretta! Sain liikuskella myös melko yksin - vaan mikähän oli, että samaan aikaan paikalle tulivat yliopiston lehtorini ja Esa Saarinen, joita luikin pakoon?? Ilman tätä reality checkiä olisin myös ehkä saanut nauttia näyttelystä lähempänä pyhyyttä. Onneksi jälkeenpäin sai olla yksin.

    ReplyDelete