Apr 19, 2010

My Washing UpRakastan pyykinpesua. Voisin pyörittää vaikka kuinka monta koneellista pesukoneessa, jos vain tietäisin, miten ripustaisin kaiken kuivumaan. Jo nyt on keksitty luovia, luonnollisia kuivausratkaisuja ovien päälle ja kirjahyllyissä. Sitä onnen ja täyteyden tunnetta, kun voi avata kassillisen puhtaita, vasta pestyjä lempivaatteitaan. Rakkautta ei näe kunnolla, ellei sitä hetkeksi menetä. Olen asunut viisi ja puoli vuotta ilman omaa pesukonetta. Poikkiksen jälkeen eniten rakastan hänessä hänen pyykinpesukonettaan. Halaan sitä. Rutistan poskeni sen metallikylkeä vasten. Voisin onnellisesti asua pesukoneen kanssa loppuelämäni.
Erittäin mundaania - pesin käsin raitapaidan, jonka hankin viime viikolla Kaivarin Kanuunasta, kun poikkiksen pesukone sanoi itsensä irti. Arvelen materiaaliksi puuvilla-polyestersekoitteen. Neuleessa on hauska malli: miehusta ja hiha ovat yhtä kappaletta, joka on leikattu täysvinoon. Keskellä edessä ja takana on sauma, jossa raidat kohtaavat muodostaen kulman. Etukappaleen v-pääntie on kaarrettu kauniisti paljastaen dekolteeta. Kapenevat hihat päättyvät kyynärpäähän. Voisi kopioida - kuvittelen laskeutuvaa silkkiä tai silkkipuuvillasekoitetta vaaleassa persikassa tai mudanvärisenä.

Or in other words: Next to bf I love his washing machine. I could kiss it. I hug it, holding its square metal figure on my arms. When it broke I was heartbroken. Serious break-up matters were discussed.

Whilst the machine unavailable I had to do my hand washing. The redwhite shirt was thrifted from Kaivarin Kanuuna last Wednesday. The knit has a fun pattern: the bodice and the sleeves are one piece, cut diagonally. The seam is in the middle fron & back where the stripes meet at 90 degree angle. The neckline is a low cut v-shape and the narrow sleeves end up at elbow. Very much could copy this - yummie perhaps on a light peach silk or mud colour silk-cotton blend.

4 comments:

 1. rakastan myös pyykinpesua! samaistun tähän ihan täysin.

  ReplyDelete
 2. Joo! Se, miten voi istua lukemaan siksi aikaa kun kone pyörii ja aina välillä kuulostella, että joko joko joko nyt se pysähtyy ja saa avata luukun ja ottaa kaikki tuoksuvat, märät pyykit pois ja ripustaa ne (se ääni, kun ravistaa kovaa märkää vaatetta tai liinavaatetta!) ja tunkea sitten uuden koneellisen ja olla tekemättä mitään tuntien itsensä hyödylliseksi ja niin uutteraksi!

  ReplyDelete
 3. toinen pyykkäyshullaantuja ilmoittautuu. viime perjantaina pesin viisi koneellista pyykkiä ja nuuskutin haltioissani pesuaineen tuoksusita ilmaa...

  olen alkujaan joutunut pyykkivastaavaksi, koska olen auttamattoman neuroottinen enkä kestä jos joku pilaa rakkaan vaatteeni (itselle anteeksi antaminen on vaikeaa, mutta ikuisen kaunan kanssa voi helpommin elää, jos kohteena on oma hölmö pää...), ja vähitellen rutiinista on tullu monella tapaa rakas.

  uuden asunnon myötä mulla on myös kuivuri, joka tekee lakanoista ja pyyhkeistä ihanan kuohkeita. ah.

  ReplyDelete
 4. Minulla olisi myös käytössäni kuivausrumpu, mutta en osaa perustella itselleni sen käyttöä, kun kone tekee saman, mikä tapahtuu itsekseenkin, vaikka lämpimät lakanat ovatkin kivoja? Lisäksi rumpu aivan *hirveää* ääntä.

  ReplyDelete