Apr 2, 2010

Tofu!Sain hyödyllisen, kauniin, kovakantisen lahjan. Tofukeittokirja on Marianne Kiskolan & Sanna Miettusen pelkistä tofuresepteistä koostuva keittokirja - mahtavaa! Tofu on lemppariruoka-aineeni (ainakin heti juustojen & salmiakin jälkeen). Ja kirja on pieni, kaunis, sen kuvat on ottanut Pia Ingberg ja se on painettu paksulle mattapaperille (myös hyvin tärkeää).Tofua on vähän kaikenlaista liikkeellä, joten on ihan hyödyllistä tietää, minkä valmistajan tofua resepteissä on käytetty. Kiskola & Miettunen ovat käyttäneet Aito Tofu -tuoteperhettä.Kirjassa on kaikkea alkaen sormisyötävistä ja leivistä piirakoihin, salaatteihin, pääruokiin, kastikkeisiin ja jälkiruokiin. Jopa muutama liha- ja kalaohje on mahtunut mukaan, vaikka on epätodennäköistä, että minulla tulee niille käyttöä.

Alkuperäiset kuvat kirjasta Tofukeittokirja. Marianne Kiskola, Sanna Miettunen. Kuvat Pia Ingberg. Tammi 2005.


Reseptit vaikuttavat oikeasti hyödyllisiltä ja maukkailta. Aion kokeilla ainakin R. Charlesin tofuaamiaisleipäsiä, pinaatti-tofulasagnea ja kesällä grillataan ehdottomasti tofu-satayvartaita! Poikkikselle saatan kokkailla sitruunanaista tofu-lohiwokkia. Paras osuus on kuitenkin lopussa: jälkiruoissa ja leivonnassakin voi käyttää tofua! Vihdoinkin saan taas maistaa basilikasorbettia (jäin kaipaamaan sitä Ateneuminkujan pientä italialaisen jäätelön gelateriaa). Browniet, jäädykkeet & kakut näyttivät uskomattoman hyviltä kuvissa.

Harmi, että kaupat ovat tänään kiinni!

Or in other words: I got a new cook book "Tofu" by Marianne Kiskola & Sanna Miettunen, pictures by Pia Ingberg. Sole cook book on tofu! Yay! Looks delicious!

2 comments:

  1. oih, tarvinnee hankkia! rakastan hyvin valmistettua tofua, mutta jostakin syystä omat yritelmäni ovat aina epäonnistuneet surkeasti. siis kuinka vaikeaa voi marinoiminen olla...

    ReplyDelete
  2. Marinointihan on helppoa, joskin kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa. Minun vikani on aina aloittaa liian myöhään. Parasta tulee kai, jos muistaa laittaa marinadin ja tofut jo edellisenä päivänä, mutta en jostain syystä koskaan pysty pitämään mielessäni, että huomennakin täytyy syödä.

    ReplyDelete