Apr 28, 2010

Wish I Was A Boy



Kävimme viikonloppuna korjaamassa virheitämme ja ottamassa kiinni aikaamme. Tom Fordin A Single Man oli minun valintani. Alice In Wonderland oli hänen valintansa. Kaunein lausuma voisi olla, ettei ollut niin huono kuin odotin. Pidimme molemmat enemmän henkeäsalpaavan kauniista A Single Manista - kuinka ruskea miesten puku voikaan olla niin hyvännäköinen? Kaihoten katsoin Colin Firthin silmälasikehyksiä ja surin, etteivät omani ole isommat, kiiltävämmät ja muovisemmat. Koko elokuva henki pidäteltyä eleganssia. Kunpa olisin mies.

Or in other words: We did went to see a couple of movies last weekend. We both thought A Single Man was breath-taking, painstakingly beautiful. I never knew I could like a brown suit like that. & the glasses on Colin Firth seriously kicked-off again my infatuation with big black polished plastic frames - only wish mine were bigger! And well - Alice In Wonderland wasn't as bad as I expected. 

Antakaa Kakkua




 Torin valkosuklaa-mudcake.

Maailma on selkeästi parempi, kun on päässyt käyttämään kevätkenkiä, kevättakkia sekä syömään kakkua. 

Parhaat kakkuseurat top 3: 
Paras ystävä, joka ei koskaan nirsoile kakkujen tai ruoan kanssa, paitsi oliiveista tai vuohenjuustosta (kaikkea ei voi ymmärtää), paras ystävä, jonka ei pitänyt syödä yhtään kakkua, mutta joka aina voi tehdä poikkeuksen tän kerran, poikkis, joka on aina kiltti ja maksaa kaiken, ellei ehdi ninjana heittämään korttiaan maksupäätteellä.

Or in other words: Spring shoes, spring coat & white chocolate mudcake with a spring rain. Worlds best tea company: best friend, who never argues against cake, best friend who wasn't suppose to eat anything but can & will always make an exeption just this once, boyfriend, who always pays everything unless one is very fast like a credit card ninja. 

Apr 26, 2010

Mutta Mustarastas Oli Jo Lentänyt Tiehensä


Yllätin itseni viikonloppuna. Tai ehkä se vain tempaisi minut mukanaan. Kiertelimme sunnuntaina aamupäivän pihakirppisillä. Ihailin lähinnä koiria, ja sitä surrealismia, joka syntyy, kun näkee virtanaan ihmisiä uneliaan lähiön kaduilla - ja joillain on käsissään lamppu. Illansuussa saavuimme talolle. Haravoin lehtiä, asenteella ja silmät kiinni, kun toinen kyllästyi kantamaan kohtaamani kotilot naapurin tontille. Pidättelin oksennusta, kun kuvittelin haravan piirin kohtaavan pienen kotilon. Kesken haravointia puussa yläpuolellani lauloi lintu. Lehdettömillä oksilla heilahti hiilenvärinen pyrstö. Kuvittelin, että se mustarastas. Sitten se lopetti. 



 

Apr 21, 2010

Aujourd'hui, J'Ai Vu Quelque Chose Joli




Sydämessäni on pieni sopukka kauniille, kevyille pitsikankaille. Kaupoissa huomaan hipeltäväni mekoista eniten useita puuterinsävyisiä, ohuita hepeneitä. Sellaisia, joita voisi pitää kevätjuhlissa tai häissä. Kutsuja vaan uupuu. Olen aika rouva, mutten sentään ikivanha. Vaatii melko paljon nonchalanttia asennetta pitää puuterinsävyistä tylliä tai kermanvalkoista pitsileninkiä arkena, vähän sitä samaa, jolla siemaistaan pari lasia kuohuviiniä lounasaikaan. Tiedän kyllä jo, mistä voisi olla apua.




- Haluan sen luunvärisen lyhyen pitsimekon Berliiniin. Paljaat sääret, ballerinat tai nauhakengät ja pieni olkalaukku & punaista huulipunaa!

Or in other words: Nude shades & ivory lace & mesh & I want.

I'm Cutting It!




Nyt riitti! Leikkaan tukan lyhyeksi. En jaksa kasvattaa. Tahdon lyhyttä ja tyttömäistä. Tahdon takaisin sen kivan lippatukan.

Polkkatukka on ihana, mutta en vaan jaksa. Tää on niin 2007. Ja suoristusraidoilla ja muotoilutuotteilla leikkimisestä huolimatta yksi kova tuulenpuuska pölläyttää kaiken ihan pilalle. Päätöksen vahvisti, kun tänään käveli Mannerheimintiellä vastaan Anna Laitinen millintarkassa geometrisessa leikkauksessa.


Varasin ajan hiustenleikkuuseen.


Or in other words: This is it! The hair goes! I wanna go back to the year 2009.

Apr 20, 2010

The Morning Coffee Daydream





Kokosin kevään lempiväristäni persikasta sävylajitelman. Haaveilin ennen maalaavani vaatekaappini näillä My O Myn paperikassien inspiroimilla sävyillä, mutta suunnitelmat muuttuivat. Saa kai sitä silti haaveilla.

Or in other words: My favourite colour for this spring is pastel hue of peach. I was meant to paint my wardrobe with this colour, but plans took a little turn. But a girl can day dream.

Apr 19, 2010

Ansa Second Hand



Tänään tein nopean kierroksen Fleminginkadun Ansassa. Siellä oli paljon ihania, ihania juttuja! Himoitsen eniten itselleni ehkä vanhoja, hienoja nahkalaukkuja sekä kenkiä. Vedettyäni kunnolla vanhojen tavaroiden ja vaatteiden hajua sisääni poistuin ovesta ulos - ostamatta mitään!


Koska minulla ei ole varaa (eikä tilaa!) ostaa omakseni kaikkea ihanaa ja haluamaani, olen yrittänyt keksiä vaihtoehtoisia kuluttamisen tapoja. Eräs keino on asioista bloggaaminen; niistä kirjoittaminen ja valokuvaaminen. Toinen, paljon vaarallisempi keino hankkiutua pois omistamisen himoista, on tavaran ostaminen, vieminen kotiin ja harkitseminen kotona - tarvitsenko tätä oikeasti, voisinko käyttää vähät varani paremminkin - ja sitten vieminen (ehjänä, siistinä ja laput kauniisti kiinni) takaisin kauppaan. Kauppojen palautusoikeutta voi käyttää hyväkseen näin, uskottelen itselleni.


Tämä kaunis oranssi mokkalaukku olisi lähtenyt mukaani 18 eurolla.


Hassut rintamerkit 14 euroa - esillä vanhassa lasten matkalaukussa.


Nappikorvikset 5 euroa / pari.


Näihin rusettikenkiin rakastuin.


Kantapäästä avoimet korkokengät tummansinistä nahkaa.




Minä en voi koskaan kulkea pitkin Fleminginkatua menemättä kadun toiselle puolelle ja katsomatta Ansan näyteikkunaa.


Ansa on avoinna maanantaista perjantaihin 12-18 ja lauantaisin 12-16.


Ps. Ansan nettisivut ovat ehkä ihaninta ikinä! Mahtavaa nähdä joskus kauppa, jonka sivut ovat oikeasti hienot!

Or in other words: I've tried in many ways to limit my shopping - nor my purse, nor my wardrobe can handle buying everything I fancy. One alternative mean to own things is to blog about them. Today I made a quick tour at the second hand & vintage shop near my neighbourhood, Ansa. Ohh, if only I could have taken home just about everything. I collect old handbags & shoes (I'm size 3 / size 5) like stray cats - I would give them a good home!

Ansa is located in Helsinki at Fleminginkatu 8 & open thru Monday to Friday 10-18 and Saturdays 12-16.


Bad Hair Day



Unohdin suoristusraudan poikkiksen luokse. Se, että tukka, joka on täysin suora, kaipaa suoristusrautaa, on muuan elämän suurista ristiriidoista. Kun oli pakko lähteä yliopistolle kopioimaan artikkeleita, laitoin otsiksen pinnillä kiinni ja päähän myssyn.

Kauhea virhe. Näytän ilman otsatukkaa aivan äidiltäni.

Or in other words: I forgot my straightener back at bf's. That I need a straightener on my totally straight hair is one of the great contradictions of modern life. So when I had to go over to university to copy some articles I put a pin on my fringe and beret on my head.

Awful mistake. Without my fringe I look just like my mother.



My Washing Up







Rakastan pyykinpesua. Voisin pyörittää vaikka kuinka monta koneellista pesukoneessa, jos vain tietäisin, miten ripustaisin kaiken kuivumaan. Jo nyt on keksitty luovia, luonnollisia kuivausratkaisuja ovien päälle ja kirjahyllyissä. Sitä onnen ja täyteyden tunnetta, kun voi avata kassillisen puhtaita, vasta pestyjä lempivaatteitaan. Rakkautta ei näe kunnolla, ellei sitä hetkeksi menetä. Olen asunut viisi ja puoli vuotta ilman omaa pesukonetta. Poikkiksen jälkeen eniten rakastan hänessä hänen pyykinpesukonettaan. Halaan sitä. Rutistan poskeni sen metallikylkeä vasten. Voisin onnellisesti asua pesukoneen kanssa loppuelämäni.




Erittäin mundaania - pesin käsin raitapaidan, jonka hankin viime viikolla Kaivarin Kanuunasta, kun poikkiksen pesukone sanoi itsensä irti. Arvelen materiaaliksi puuvilla-polyestersekoitteen. Neuleessa on hauska malli: miehusta ja hiha ovat yhtä kappaletta, joka on leikattu täysvinoon. Keskellä edessä ja takana on sauma, jossa raidat kohtaavat muodostaen kulman. Etukappaleen v-pääntie on kaarrettu kauniisti paljastaen dekolteeta. Kapenevat hihat päättyvät kyynärpäähän. Voisi kopioida - kuvittelen laskeutuvaa silkkiä tai silkkipuuvillasekoitetta vaaleassa persikassa tai mudanvärisenä.

Or in other words: Next to bf I love his washing machine. I could kiss it. I hug it, holding its square metal figure on my arms. When it broke I was heartbroken. Serious break-up matters were discussed.

Whilst the machine unavailable I had to do my hand washing. The redwhite shirt was thrifted from Kaivarin Kanuuna last Wednesday. The knit has a fun pattern: the bodice and the sleeves are one piece, cut diagonally. The seam is in the middle fron & back where the stripes meet at 90 degree angle. The neckline is a low cut v-shape and the narrow sleeves end up at elbow. Very much could copy this - yummie perhaps on a light peach silk or mud colour silk-cotton blend.

Apr 18, 2010

The House By

Olimme viikonloppuna maalla - vietimme aikaa helsinkiläisen lähiön omakotitalossa. Pesimme pyykkiä, raivasimme tavaroita ja luimme, söimme ja nukuimme.

Poikkiksen asunto on yksi hienoimmista kodeista, joissa olen käynyt. Poika on sisustanut 50-luvun omakotitaloa itsenäisesti puhtailla perusväreillä, valkoisella ja erityisillä kiinnostuksen kohteillaan, valaisimilla ja elokuvilla. Läpi asunnon kulkee sama tyyli pienin varianssein. Esimerkiksi yläkerran makuuhuone on oliivinvihreä. Olohuoneessa on vahvaa punaista, ja ruokailuhuoneessa on paljon koivua. Kaikkialla on sama graafinen, mutta nokkela, värikäs ja 60- ja 70-lukuihin taittuva estetiikka.












Or in other words: A week-end in the "country" includes laundry, reading, eating, resting. In a suburbs of Helsinki situates the home of my boy friend. The house is built on 1950's and decorated by him. Through the house runs the same, cool easthetics which is based on strong colours, minalism, pop & design from the 60's & 70's. I've never been a more stylish home. These are just a few details.

Apr 16, 2010

(500) Days Of Summer



Saw this movie a week ago (in a bit late-ish) & been playing the music in my head since. Oh, & Zooey's wardrobe, my heart sighs!

Indie-schmindie.

06-09




Kuvat 06/09.

Tule, kesä, jo. Tule kuulaat, selkeät kesäillat ja sateen tuoksu.

Or in other words: Please, summer, come already. Come still, light nights and warm rain.

Pick Two


Image via 6ix Passions.

She wondered if the pyramid graphic explaned it all.

Articles & Tea



Tänään on sateinen perjantai. Luetaan ja juodaan teetä, litrakaupalla, ja kuunnellaan ranskalaista poppia. Pitempään jatkuneen flunssan myötä tulee alakulo. Ei tee mieli ulos. Ehkä joku kuitenkin lähtisi toveriksi, Nollassa soitetaan after work italoa?

Or in other words: Today is a wet day. Better to sit at home, reading and drinking tee, by tens of mugs with French pop. Spring flu lasts longer now, and by with it comes melancholy.

Halutaan Ostaa: Keittiön Kaapistot


Inspiraatiokuvat Dos Family ja Bolig via Hello Tiger.

Olen fiilistellyt viime aikoina alkuperäisiä keittiöitä. Vanhoissa taloissa keittiöitä uusittu montakin kertaa. Mutta vielä 70-luvulta näkee keittiöiden rakenteissa aitoa puuta, inhimillisiä, pieniä mittoja ja hienoja, funktionaalisia, mutta persoonallisia vetimiä. Minulla on ikävä niitä. Näistä uusista puuttuu fiilistä. Ne ovat niin kalseita.

Tajusin, etten ole nähnyt oikeaa, puista kaapinovea pitkään aikaan. Suren etukäteen, että talossa, johon muutan, on keittiönkaapit circa 1993. Söötissä 50-luvun omakotitalossa voisi olla söötit 50-luvun keittiönkaapit, ellei jonkun vibat olisivat vaatineet mustaa marmoria.

Or in other words: I'm feeling the vintage kitchen. Way back when the men were probably not iron, the kitchen cabinets were at least real wood! Nowadays one can't tell if they're probably made out of gum.

I miss the real thing. Even in the 70's the standards were a bit more human and they had these crazy cool details in the handles. Next to them modern kitchens seem impersonal.

Interiors are the last to last, I know. People want their gadgets - and I do feel them. One simply can't put an isle midst peoples lives. But if I'm ever nutty enough to actually buy a hole of my own, I refuse anything that spells kitchen renovated. Or take a plunge to the trash bin.

Apr 14, 2010

Awards As Orchids



Palkitsin itseäni odotuksia paremmasta tentista kukalla.

Tänään käytin myös ensimmäistä kertaa kevättakkiani. Kalliossa näkyi viime sunnuntai-iltapäivänä niin paljon hyvännäköisiä trenssejä, että minua hävetti pienessä villakangastakissanikin. Tänään kaupungilla näkyi kivoja kevättakkeja ja hohtavan uusia tennareita lisää. Kevättakeissa on ihania sävyjä, murrettuja vaaleita harmaita ja vihreitä, ja tossuissa paljon valkoista. Tunsin tyypin, jolle valkoiset tossut olivat Se Juttu. En koskaan tajunnut, oliko kyse estetiikasta tai jostain syvemmästä. En kysynyt, harmi. Tykkään, vaikka omat takkini ovat kaikki mustia & tennarini värillisiä tai mustia. Mutta jos matkalla tulee halvat - ja sopivat: oon tennarinumeroissani hankala 34! - eteen, en panisi pahakseni!

Ps. Kävimme ostamassa maalia! Oon rautakaupoissa aika uuno.

Or in other words: I was at exam this morning. Went surprisingly well, so I awarded myself with a small orchid.

Apr 13, 2010

Ei Menny Niin Kuin Strömsössä


Suosikkiryhmiini Facebookissa kuuluvat muun muassa Ensin mä olin, että nyt mä jaksan. Sit mä olin että en mä jaksakaan.

- niin kuin tänään, että ensin mä olin että nyt mä jaksan lukea siihen uusintatenttiin. Sit mä olin että en mä jaksakaan. Vaikka se on huomenna -

sekä:

Ei menny niinku Strömsössä.





- niin kuin tämä lounas tänään, jonka kokkasin eilisen jämistä hetkeä ennen kuin pyörryin nälästä (nälkä jotenkin yllätti) ja jossa hillittömän rucolakeon päälle viipaloin tylsällä veitsellä tomaattia ja puoliksi liian vaaleaa ja puoliksi palanutta halloumia, ja hukutin kaiken eiliseen jugurttikastikkeeseen ja nautin melkein palaneiden sämpylöiden kanssa.




Or in other words: I actually am a pretty decent cook when I'm not absent-minded, impatient or too lazy to visit the grocery store. Today I was three out three.

Say It In Doodling


Tänä keväänä ei ollut tarkoitus ostaa yhtään enempää kuin välttämätön. Kesällä on matka, keväällä uusi koti. Vaan kuinka tämän sanoisinkaan...

TopShopista tuli tilattua nämä:




Or in other words: Promises are made to be broken! This poor sketch is my TopShop order.

Lista





Viime yönä valvoessani unen puutteessa mietin asioita, joita pitäisi muuton suhteen tehdä - paitsi siis maalata ja remontoida-. Vanhasta pitäisi päästää irti. Tänään tein paperille listan.

Or in other words: Things I need to do come as a list while I lie awake in a sleepless night. Today things appeared in paper as this: stuff to do before moving.

The Way We Live




Täällä on asunut 5 ja ½ vuotta. Tuskinpa kukaan huomaa, kun muutan pois. Kukaan paitsi minä itse.

Tulee ikävä ihan hirveästi, senkin paskapäät!


Or in other words: I'm gonna miss you, you drunken louds, late night tram rides, all night singing lonely karaoke, broken windows, puke on my shoe, video stores, right around corner shops, hippies, bums, alcoholics, sex shops neon light & especially you who shower every night at one in the morning!